Information

Your search text must be at least 3 characters.

’’Uyuşturucunun çaresi abdest almak’’


Bursa’nın Yenişehir ilçesinde Erbakan Vakfı tarafından ‘Uyuşturucu olmadan yetişen gençlik’ konulu konferans tertiplendi. Vakfın tesislerinde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Uyuşturucu ile Mücadele, Kimsesizlere Bakma ve Koruma Derneği Genel Başkanı Ebubekir Demirci ve Genel Sekreter Adnan Yalanız katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Erbakan Vakfı Yenişehir Şubesi Başkanı Osman Kıryak, ülkemizin ve gençliğin kanayan yarası olan uyuşturucunun önlenmesi ve zararlarının anlatılabilmesi için böyle bir çalışma içine girdiklerini belirterek, “Her geçen gün çoğalan ve gençliğimizi manen, madden, ahlaken mahveden, bağımlıların hayatına mal olan uyuşturucu illetinin her kesimden insanı dehşete düşürdüğü aşikardır. Biz de bu meselede elimizi taşın altına koymak istedik” dedi.
Uyuşturucu ile Mücadele, Kimsesizlere Bakma ve Koruma Derneği Genel Başkanı Ebubekir Demirci, uyuşturucu meselesinin ancak dinle çözüleceğini belirterek, “Uyuşturucu krizine giren insanlara abdest aldırıyoruz, kriz bitiyor. Bunu birçok uyuşturucu müptelasının üzerinde denedik ve aynı neticeyi aldık. Sevgi verilmeyen her çocuk uyuşturucuya müptela olur. Evlatlarımıza sahip çıkıp, onlara sevgi vermek bizim birinci vazifemizdir. Bizler çocuklarımızın kabiliyetlerini keşfedip ortaya çıkarmazsak onları yanlış yönlere sevk ederiz” diye konuştu.
Genel Sekreter Adnan Yalanız ise, “bana dokunmayan yılan bin yaşasın” zihniyetinin yanlış olduğunu belirterek, “O yılan bir gün bize de bulaşır. Kendi ailemizi değil, çevremizi de bu konuda uyarıp elimizi taşın altına koymalıyız” dedi.
(İHA)

Paylaş